Ολοκληρώθηκε στις 11-19 Ιουλίου με επιτυχία το 22ο Πρωτάθλημα Αιωροπτερισμού Αγώνων Αποστάσεων και Αγώνων Ακριβείας και Διάρκειας, στο όρος Τίταρος και συγκεκριμένα στην Καστανιά Κοζάνης.

Οι αγώνες διήρκησαν 9 μέρες από τις οποίες μονάχα οι δύο δεν ευνόησαν τις πτήσεις. Ο ιδανικός καιρός και η άψογη φυσική κατάσταση των πιλότων απέδωσαν υπέροχες πτήσεις, και πολλά χιλιόμετρα.

Το 22ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αιωροπτερισμού Αγώνων Αποστάσεων 2008 αποτέλεσε κριτήριο για την συγκρότηση της Εθνικής Ομάδας που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας το έτος 2009 σε διεθνείς αγώνες. Περιμένουμε και τα αποτελέσματα για την κατάταξη στο Διεθνές Σύστημα Βαθμολόγησης Πιλότων WPRS (World Pilot Ranking System) που αποτελεί προϋπόθεση συμμετοχής αθλητού σε Διεθνείς Αγώνες Category 1.

Στο όρος Τίταρος και Όλυμπος

Οι πρωταγωνιστές….

Πρωταγωνιστές στον αγώνα αποστάσεων φέτος ήταν ο Μητρόπουλος Γιάννης - Α.Λ.Α.Ο (Αερολέσχη Αθηνών και Ολύμπου), ο Γονατάς Σπύρος  - Α.Λ.Α.Ο  και ο Καραχάλιος Γιώργος -  ΣΤΥΓΑ (Αερολέσχη Καλαβρύτων) που πήραν και τις τρεις πρώτες θέσεις στην τελική κατάταξη μετά από μεγάλο συναγωνισμό. Πολύ καλές επιδόσεις παρουσίασαν και  άλλοι

πιλότοι όπως ο Σπυρέλης Αντώνης, ο Παπακώστας Ευάγγελος,  ο Καψιμάλης Γιώργος κ.α.

 

Τα συνοπτικά αποτελέσματα στον αγώνα αποστάσεων είναι τα ακόλουθα:

Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία

Επιτροπή Αιωροπτερισμού

Αυγουστος 2008

Τόμος 1, τεύχος 1

22o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αιωροπτερισμού 2008

· Ο Δήμος Σερβίων και ο Μορφωτικός Σύλλογος Καστανιάς με την παροχή του Ευρωπαϊκών Προδιαγραφών Ξενώνα και των άλλων εγκαταστάσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Καστανιάς κατάφερε να δημιουργήσει μέσα σε όλους μας την κρυφή ελπίδα πως μια μέρα θα ξαναγυρίσουμε στο μέρος αυτό.

Πρωταγωνιστές στον αγώνα αποστάσεων φέτος ήταν ο Μητρόπουλος Γιάννης - Α.Λ.Α.Ο (Αερολέσχη Αθηνών και Ολύμπου), ο Γονατάς Σπύρος  - Α.Λ.Α.Ο  και ο Καραχάλιος Γιώργος -  ΣΤΥΓΑ (Αερολέσχη Καλαβρύτων) που πήραν και τις τρεις πρώτες θέσεις στην τελική κατάταξη μετά από μεγάλο συναγωνισμό.

Η αφίσα των αγώνων

Οι αετοί των τριών πρώτων του Πρωταθλήματος.  Κέντρο Ζ8 Μητρόπουλος, Δεξιά Moyes RS Γονατάς, Αριστερά Ζ9 Καραχάλιος.